Voldoen aan de wetgeving

Stap voor stap naar een 100% score

Aan de hand van de eenvoudige gebruiksvriendelijk tool neemt AVG dossier u stap voor stap mee om uiteindelijk 100% te voldoen aan de nieuwe AVG wetgeving. U kunt gerust eerst uw basisgegevens invoeren en later nog eens terugkomen om de informatie aan te vullen, te wijzigen of nieuwe verwerkersovereenkomsten te uploaden.

 Uniek aan dit systeem is dat u ten alle tijden inzicht hebt in uw persoonlijke score: in hoeverre voldoet u an deTen alle tijden is zichtbaar in uw dossier hoe ver u bent om alle informatie paraat te hebben die van u verwacht wordt.

Verwerkingenregister

Overzicht van je datasets, rechten en verantwoordelijkheden

Een van de belangrijkste onderdelen van de AVG is wel dat er overzicht moet zijn van welke data er aanwezig is, wie er toegang heeft en waar deze wordt bewaard. 

Zijn er online databases? Zijn er geprinte kopiën? Zijn er mappen met uitgeprinte inschrijfformulieren? Wie heeft er toegang tot deze data? Hoe lang wordt deze bewaard? 
Dit zijn allemaal zaken die volgens de nieuwe wetgeving geregistreerd moeten worden. AVG dossier geeft u handige tools om deze informatie te verzamelen en overzichtelijk te maken.

Documentenbeheer

Alle documenten op één plek verzameld

Voortaan kunt u alle relevante documenten die u nodig heeft om te voldoen aan de GBPR, eenvoudig bewaren en terugvinden. AVG dossier helpt u om alle verplichte documenten verzamelen. Denk hierbij aan de verwerkersovereenkomsten, protocollen, privacy statements en algemene voorwaarden.

Berichtenbox

Afhandeling van aanvragen

Volgens de nieuwe GBPR/AVG moet u een overzicht bijhouden van alle aanvragen betreft persoonsdata. Zo kan een cliënt of klant zich beroepen op zijn recht tot inzien, recht tot vergeten, recht van verzet en dataportabiliteit

Met AVG dossier heeft u de mogelijkheid om dit soort vragen direct te verzamelen en verwerken via de handige inbox; altijd een helder overzicht van uw aanvragen.

Publieke pagina

Transparantie naar uw klanten en gebruikers

Naast de tool voor organisaties op mijn.avgdossier.nl biedt AVG Dossier voor elke gebruiker een profielpagina op de openbare website. 

Op de profielpagina is precies te zien in hoeverre de organisatie voldoet aan de AVG, in andere woorden: Hoe serieus neemt de organisatie de beveiliging van hun data serieus.